Werk en Welzijn helpt Voedselbank

25/09/2013

Annamaria van Teeseling (links) en Judith Doderlein

Dinsdag 24 september hadden medewerkers van de afdeling Werk en Welzijn van de gemeente Purmerend hun jaarlijkse teamuitje. Deze keer werd de afdeling verdeeld in groepen die verschillende maatschappelijke instellingen ondersteunden. In het kader van een afdelingsdag wilde de medewerkers iets terugdoen voor de samenleving.

Eén van de groepen werd ingezet ter ondersteuning van de voedselbank. Ze zamelden die dag voedsel in bij Vomar en Deen in Weidevenne. Vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur kon men aan de hand van een lijstje boodschappen inleveren en het winkelend publiek was ook deze keer weer zeer gul in het afstaan van spullen. Aan het eind van de dag waren er heel wat kratjes gevuld. Annamaria van Teeseling: “Het enthousiasme en contact met de bewoners was erg leuk. We vonden dit weer eens wat anders dan met z´n allen een dagje uit. Het is zeker voor herhaling vatbaar.” De dag werd afgesloten met een diner, geserveerd door leerlingen van het Horizoncollege.

De afdeling Werk en Welzijn voert onder andere de volgende wetten uit: Besluit bijstandverlening zelfstandigen (BBZ), Wet werk en bijstand (WWB), Wet investeren in jongeren (WIJ), Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandige (IOAZ).

Nashara (links) en Abdellah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *