Werkzaamheden aan groenstroken Weidevenne

06/02/2021

De gemeente is begonnen met het doorspitten van de groenstroken op de Zambezilaan, Eufraatlaan en Gangeslaan. Na het doorspitten komt hier goede grond en compost op, zodat de nieuwe bomen een goede start krijgen. Dit gebeurt over de gehele strook zodat de bomen genoeg ruimte krijgen om te groeien. Hiervoor gaat eerst het gras eruit op de nieuwe plek. Het wordt na het planten weer ingezaaid, maar omdat gras in het najaar en winter niet echt groeit wordt het later nagelopen eventueel nog een keer gezaaid. De groenstroken zullen wellicht een poosje niet echt groen zijn.

De bomen zijn gekapt als gevolg van de droogte in het voorjaar en verdichting van de bodem. Hierdoor kregen de bomen niet voldoende water, droogden uit en legden uiteindelijk het loodje. Zodra het weer het toelaat, worden de nieuwe bomen geplant. In het verleden werd vaak maar één boomsoort per straat geplant, waardoor ze extra vatbaar zijn voor ziekten. Er komen nu verschillende soorten; op de Zambezilaan en Eufraatlaan sierappels, lindes, veldesdoorns en lijsterbessen en op de Gangeslaan Glymlocladus diocia (doodsbeenderenboom) en Tilia americane ‘Nova’ (linde).

Voor vragen: Niels Konijn, projectleider, via telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een e-mail naar omvormingengroen@purmerend.nl.

Gangeslaan

Eufraatlaan

Zambezilaan

2 comments

  1. M.kwant schreef:

    Goededag blijven de uitlaatstroken wel bestaan of niet

    1. Conny Dijkstra schreef:

      Ja, alleen de bomen worden vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *