Werkzaamheden aan Jan Blankenbrug

12/05/2019

Vanwege onderhoud aan de aandrijving is de Jan Blankenbrug binnenkort gestremd voor scheepvaart en later voor wegverkeer. De werkzaamheden gebeuren in twee fases. Van maandag 13 mei 06.00 uur tot donderdag 16 mei 22.00 uur blijft de brug gesloten voor scheepvaart en kunnen voetgangers, fietsers en auto’s gebruik blijven maken van de brug. De tweede fase vindt ’s nachts plaats, op woensdag 22 mei van 22.00 tot 06.00 uur en donderdag 23 mei van 22.00 tot 06.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden worden bromfietsers en auto’s omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik blijven maken van één van de daarvoor bestemde bruggen.

Eerste fase
Tijdens de eerste fase van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei kan de brug tijdens de werkzaamheden niet geopend worden. Het verkeer op de weg heeft hier geen last van, maar de scheepvaart dient om te varen via De Zaan. Op verschillende kruispunten van vaarwegen in Noord-Holland plaatsen we borden waarop de omleiding staat aangegeven.

Tweede fase
De tweede fase vindt op woensdag 22 en donderdag 23 mei ’s nachts plaats. Tijdens deze werkzaamheden wordt de brug opengezet. Scheepvaart zal hier geen hinder door ervaren, maar bromfietsers en auto’s worden omgeleid via de Jaagweg/Laan der Continenten. Eén voetgangers-/fietsbrug blijft begaanbaar. Rondom de brug plaatsen we borden en verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen is de brug vrijdag 24 mei om 06.00 uur weer in gebruik.

 

2 comments

 1. Marleen schreef:

  Het is niet de eerste keer dat artikelen worden overgenomen zonder bronvermelding.
  Dit artikel stond afgelopen vrijdag al in de nieuwsbrief van de gemeente.

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Beste Marleen de Jong,
   Omdat blijkbaar niet iedereen, zoals u, begrijpt hoe nieuwsvoorziening werkt, hierbij een korte uitleg. Gemeenten, bedrijven, verenigingen, enzovoort, brengen nieuwsmedia zoals kranten en websites op de hoogte van hun nieuws door middel van persberichten met de bedoeling ze verder te verspreiden. Dat verklaart waarom in veel media dezelfde berichten worden vermeld. In dit geval heeft de redactie van weidevenner.nl, zoals vrijwel alle andere lokale nieuwsmedia, het persbericht overgenomen met de intentie bewoners op de hoogte te brengen dat er vertraging kan ontstaan door werkzaamheden aan de Jan Blankenbrug. Dat het niet de eerste keer is dat artikelen worden overgenomen klopt, dat is bij persberichten namelijk de bedoeling en een normale gang van zaken. Hopende u hiermee een inzicht te hebben gegeven in het tot stand komen van nieuwsberichten in de media, met vriendelijke groet, redactie weidevenner.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *