Werkzaamheden kruising Eufraatlaan Weidevenne

04/09/2023

De kruising Eufraatlaan/Indusstraat is onlangs opnieuw geasfalteerd. De opritblokken van het plateau bij het fietspad komen los en de gemeente gaat dit binnenkort herstellen. Op de kaart is het deel dat afgesloten wordt, met een donkerblauwe lijn aangegeven. De werkzaamheden zijn op maandag 11 en dinsdag 12 september. De kruising is op deze dagen afgesloten voor motorvoertuigen. De rijbaan van de Eufraatlaan blijft gewoon open en motorvoertuigen kunnen via de rotonde Eufraatlaan-Gangeslaan alsnog hun bestemming bereiken.

Fietsers en voetgangers kunnen er wel door. Deze worden langs het werkvak begeleid door verkeersregelaars. De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers wordt aangegeven aan met borden.

Voor vragen over deze brief kunt u contact opnemen met Mark Swart, Operationeel Beheerder Wegen, via 0299 452 452. Voor vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is toezichthouder Rob Morees bereikbaar via hetzelfde nummer.

 

De Eufraat is een rivier met een lengte van 2735 kilometer, begint in het noordoosten van Turkije en stroomt via Syrië naar Irak. Ten noorden van de stad Basra stroomt de rivier samen met de Tigris heeft vanaf daar de naam Sjatt al-Arab. Deze gaat verder via Abadan (Irak) en mond uit in de Perzische Golf. In de rivier zijn meerdere stuwdammen gebouwd en in het najaar is de rivier op sommige plaatsen slechte een halve meter diep.  

Rivier de Eufraat in As Samawah. Foto: Collectie Nederlands Instituut voor Militaire Historie.

 

  

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *