Wethouder Eveline Tijmstra werkt ook in coronatijd mee in het groen

26/02/2021

Iedere maand werk ik een dagdeel mee in het groen. Dat vind ik belangrijk omdat ik op die manier beter begrijp wat alle werkzaamheden inhouden en wat er nodig is in de stad. In coronatijd is voor iedereen alles anders. Dat geldt ook voor mij als bestuurder. De dagen worden gevuld door vele digitale vergaderingen vanuit huis. Ik mis ontzettend het contact met inwoners, de werkbezoeken en de overleggen waarin je elkaar fysiek ziet en tot nieuwe plannen voor de stad komt. 

Gelukkig gaan er ook veel dingen in de stad gewoon door, waaronder het groenonderhoud. Telkens wordt er gezocht naar een passende invulling van de werkzaamheden om met inachtneming van de coronaregels het werk uit te kunnen blijven voeren. De eigen groendienst werkt bijvoorbeeld in andere tijdsblokken, sommige teams beginnen vroeger en andere later, zodat je elkaar niet tegenkomt in de pauzes en bij de lunch. Ook met vervoer wordt er rekening gehouden, 1 of 2 personen in een auto met een mondkapje op, de rest rijdt erachter aan met eigen vervoer. In de buitenruimte wordt op afstand van elkaar gewerkt.  

Weidevenne
In Weidevenne werkt de gemeente met een aannemer. Instructies met wat er moet gebeuren, krijgen ze vooral via tekeningen. Ook in deze tijd werk ik af en toe mee met de groenploeg. Omdat er zoveel mogelijk in tweetallen op afstand van elkaar wordt gewerkt, betekent dit dan wel dat mijn aanwezigheid ervoor zorgt dat iemand anders elders in de wijk aan het werk moet. Dat voelt wel een beetje vreemd. 

Inhaalslag
Klussen die in de winter gedaan worden zijn vooral snoeien en nieuwe planten aanplanten.  Ik hoop natuurlijk dat er straks weer wat meer kan, maar voor de groenwerkzaamheden vinden we eigenlijk altijd wel een oplossing. Gelukkig maar, want de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een inhaalslag van het groenbeheer. Daar gaan we heel graag ook de komende jaren flink mee door.  

Eveline Tijmstra

2 comments

  1. Ria Brugman schreef:

    Ik zie dat er in de Weidevenne best wel hard gewerkt wordt aan het verwijderen van oud groen en planten van nieuwe aanwas.
    Ik hoop zo dat er eens rigorous gesnoeid gaat worden in de perken van de Grand Canyonstraat, dat is een grote bende.

  2. Harry Kuenen schreef:

    Naar mijn mening is het groen(onderhoud) in de Weidevenne nog altijd van een zéér bedroevend niveau. Op een brief van mijn hand aan de Gemeenteraad daaromtrent wordt geheel niet gereageerd. Eerst na te hebben gerappeleerd heeft Michael Lanting (die zich overigens in positieve zin inzet voor de Weidevenne) contact met mij opgenomen; terugkoppeling omtrent voortgang volgt. Ik verwacht daar zeker iets van. Maar in dit kader vind het het artikel als zou wethouder Tijmstra zich persoonlijk inzetten voor het groen in de Weidevenne nogal ongeloofwaardig. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik blijf positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner