Wethouder Lageveen op de koffie bij Jan en Agaath Smit

23/12/2022

Wethouder Coen Lageveen bracht op donderdag 22 december 2022 een felicitatiebezoek aan het echtpaar Smit-Koopman ter gelegenheid van hun zestig jarig huwelijk. Jan (91 jaar), geboren in de Beemster, en Agaath (85 jaar), geboren in Avenhorn, zijn op 20 december 2022 zestig jaar getrouwd. Het bruidspaar werd verrast met een grote bos bloemen en even later bij de koffie sneed de wethouder op professionele wijze de al eerder bezorgde feestelijke taart aan.

Ze leerden elkaar leren kennen op de kermis in Hoorn. Nadat ze getrouwd waren, zijn ze bij hun ouders blijven wonen tot de verbouwing van hun nieuwe huis klaar was. De bouw stond stil vanwege vorstverlet in de toen strenge winter. Op 4 juli 1963 ging het echtpaar samenwonen aan de Zuiderweg en op dezelfde dag vond ook het kerkelijk huwelijk plaats.

Katteklootjes
Jan was werkzaam als aardappelhandelaar en verkocht ‘piepers’ aan onder andere snackbars. Jan: “Veel aardappelen gingen naar Volendam en de onderste kleine aardappeltjes in de zakken noemden we katteklootjes.” Jan weet alles van aardappelen en volgens hem zijn die uit Noordbeemster de beste. Agaath zorgde voor het huishouden en deed daarnaast bijna twintig jaar vrijwilligerswerk in zorgcentrum de Molentocht in Purmerend. Ze zingt graag en heeft altijd in een zangkoor gezeten, maar is daar inmiddels mee gestopt, ze is nog wel lid van een projectkoor in Zuidoostbeemster. De groentezaak (Zuiderweg) is overgegaan naar de zoon en Jan en Agaath genieten heerlijk van hun pensioen. Ze hebben vier kinderen en vier kleinkinderen.

New York
Het huwelijksjubileum wordt in januari gevierd met een etentje met de kinderen en vrienden. Half januari komt de dochter van het echtpaar, die al dertig jaar in New York woont, hiervoor naar de Beemster.

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner