Wethouder Mario Hegger: ’Wees streng en alert’

25/07/2020

Op 21 juli vond er overleg plaats tussen Koninklijke Horeca Purmerend  (KHN)  en wethouder Mario Hegger. Namens de horeca waren Judith de Wolf en Michael Schoenmaker aanwezig en ook regiomanager Ivo Berkhoff was namens KHN Purmerend aangeschoven. Wethouder Hegger laat weten dat de veiligheidsregio de naleving in de horeca beter gaat monitoren, maar hij geeft ook een compliment en een waarschuwing: “Op de terrassen en binnen gaat het goed, maar houd de teugels strak.”

Hegger: “Wees streng met je beleid en het naleven van de coronaprotocollen van KHN. De controles zullen wel aangescherpt worden en we moeten met z’n allen voorkomen dat de besmettingen gaan toenemen. Iedereen snapt dat je als horeca geen handhaver of politie wil zijn, maar de horeca zal haar verantwoording moeten nemen, en als er situaties zijn waar de horeca haar gasten niet meer in bedwang heeft, dan is het misschien wel nodig om bepaalde gasten op dat moment te moeten wegsturen. Het is belangrijk dat de horeca zich bewust is van haar rol en het blijvende gevaar wat op de loer ligt.”

Evenementen en markten
Uitgebreide terrassen mogen tot 1 november blijven staan, behalve bij evenementen/markten. Tijdens de kermis (5-12 oktober) is er één terras toegestaan. Voor meer terrassen is waarschijnlijk geen ruimte. Indien mogelijk zal de Matsmarkt elke laatste donderdag van de maanden augustus, september en één na laatste donderdag in oktober kunnen worden gehouden. Bij een eventuele Kunst- en Cultuurmarkt in het laatste weekend van september moet de terrasuitbreiding weg. Over de winterterrassen zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen, op 17 augustus is er een vervolgoverleg.

Vragen, opmerkingen of suggesties zijn van harte welkom op purmerend@khn.nl.

Bron: KHN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner