Wethouder Roald Helm voor 1 dag meester

09/01/2014

Op woensdag 8 januari startte Clup Welzijn met het jeugdbuurtwerkproject ‘Wijk in de weer’ op basisschool de Nieuwe Wereld. Wethouder Roald Helm zorgde voor een spetterende kick-off van het thema voor de drie groepen 7. Hij vertelde onder andere wat de gemeente Purmerend doet op het gebied van duurzaamheid. Samen met de wethouder keken de kinderen naar wat onze stad doet op het gebied van zonnepanelen, stadsverwarming en afval. Wat kan er allemaal en wat gebeurt er in Purmerend, maar ook wat kunnen kinderen zelf doen om hun steentje bij te dragen?

‘meneer, ik douche zeker langer dan een uur.’

Tijdens de lessen werd duidelijk dat de leerlingen zelf al een heleboel doen om duurzamer te leven. Zo brengen de meeste leerlingen hun glas, papier en kunststof afval naar de daarvoor bestemde containers. De ene leerling weet wat LED lampen zijn, de andere gaat bewust om met het hergebruiken van spullen.

Later in het project gaan de leerlingen de wijk in, om te kijken wat de gemiddelde Weidevenner doet aan duurzaamheid. Ook zullen de kinderen samen met een weerman uit de buurt gaan ontdekken hoe je het weer kunt voorspellen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Nienke Tamminga van Clup Welzijn via: n.tamminga@clup.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *