Wie helpt VHP aan diascanner

25/07/2018

Vereniging Historisch Purmerend (VHP) organiseert regelmatig foto- en filmavonden die altijd druk bezocht worden. Inmiddels beschikt de vereniging over een groot archief en regelmatig worden oude foto’s geschonken. Bijvoorbeeld tijdens de inloopmiddagen in het pand aan de Kanaaldijk (eerste oude brugwachterswoning vanuit de stad over de sluis links). Regelmatig worden ook dia’s aangeboden en de archiefgroep is druk bezig met het scannen van alle mooie plaatjes. Er is echter een probleem: de huidige scanner voldoet niet meer en hiervoor wordt nu een nog goed werkende scanner gezocht die met voldoende dpi’s (min 300) kan scannen. Als iemand nog ergens zo’n apparaat heeft of weet te staan, dan zou de vereniging er erg blij mee zijn.

In de collectie van de VHP is een zogenoemd Burgemeestersbord. Hierop staan alle namen van burgemeesters van Purmerend vanaf 1851 en de periode waarin zij in functie waren. Dit bord is bijgewerkt tot de start van toenmalig burgemeester Th. van Dam in 1988. Het zou leuk zijn wanneer het bord wordt bijgewerkt met dezelfde sierlijke letters tot heden. Bent u, of kent u iemand die dit kan en wil doen? Neem dan contact op met de vereniging, mail: secretarisvereniginghistorischpurmerend.nl.


Beeldpresentatie

Op 22 september 2018 geeft Ber de Lange een beeldpresentatie in De Purmaryn Er is die avond aandacht voor de Purmerendse architect Jan Stuyt die landelijke bekendheid kreeg. Stuyt heeft een enorme staat van dienst want hij was zeer productief. Zo heeft hij 54 kerken ontworpen en zes stadhuizen, waaronder dat van Purmerend, en het St. Liduinapension aan de Emmakade.
Een mooie terugblik op zijn leven en werk. Na de pauze volgt de historie van Afslag-vereniging B.P.&O. oftewel de groenteveiling. Prachtige beelden van het Venediën met de Where, Beemsterburgwal en Kanaalkade, waar de tuinbouwproducten werden aangevoerd, de afslaggebouwen en personeel. Kaarten zijn vijf euro per stuk en heden verkrijgbaar via de kassa van theater De Purmaryn.

Inloopmiddagen
Tijdens de zomermaanden gaan de VHP-inloopmiddagen in het VHP huis aan de Kanaaldijk gewoon door. Zaterdag 28 juli en zaterdag 25 augustus is iedereen welkom. Zoals gebruikelijk zijn er foto’s en ansichtkaarten van oud-Purmerend, plattegronden, kaarten, prenten, schilderijen en objecten van Purmerendse bedrijven te bewonderen en boeken over de geschiedenis van Purmerend in te zien. Voor verzamelaars zijn er oude ansichtkaarten te koop. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen is ook van harte welkom. De koffie staat klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *