Wij Weidevenners groot succes

12/10/2013

Zeven maanden geleden begon Eric Kooijman, redactielid van Weidevenner.nl, een Facebookgroep om de mensen in Weidevenne met elkaar te verbinden.

Een Facebookgroep is een mooie manier om nieuwe contacten te leggen, zonder dat anderen jouw Facebookprofiel kunnen bekijken. Nadat Eric enkele van zijn vrienden die ook in Weidevenne wonen had toegevoegd en hen vroeg dat ook te doen steeg het aantal leden snel. Na een week waren er al 100 leden en nu staat de teller al op 546! Mede dankzij het ophangen van posters in het winkelcentrum en een interview bij radio Purmerend. Met zoveel leden wordt de kans dat je op straat, zonder dat je het door hebt, een groepslid tegen komt steeds groter.

Hondenpoep en verloren spullen

Er worden bijna dagelijks berichten geplaatst door bewoners. De diversiteit aan onderwerpen is enorm en wisselt van klagen over hondenpoep tot mensen die gewoon even laten weten dat ze zo fijn wonen in deze wijk. Ook worden er zo nu en dan gevonden voorwerpen vermeldt en afgelopen week werd dankzij de groep een jasje bij zijn rechtmatige eigenaar terugbezorgd! De kracht van het online verbinden met elkaar, heeft zich bewezen.

Als u nog geen lid bent kunt u dat worden door hier te klikken. U dient uiteraard wel te beschikken over een Facebook-account. Als u eenmaal lid bent kunt u al uw buren toevoegen. Zo groeien we steeds groter.

Tot ziens bij Wij Weidevenners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *