De Wijkkkerngroep en de wereldbol

05/02/2018

 

Kerngroep juni 2014

Het idee van een wereldbol op de rotonde is ontstaan na een enquête onder de bewoners. De wijkkerngroep Weidevenne heeft, als bewonersplatform, hieraan meegeholpen. Van de Stichting Weidevenne kreeg de wijkkerngroep in 2012 het verzoek om met ideeën te komen voor het afscheidskado van de stichting voor de wijk. Waarna de kerngroepleden in onderleg overleg, verschillende ideeën naar voren hebben gebracht. Deze voorstellen werden via de website en wijkkrant aan de bewoners kernbaar gemaakt met het verzoek om een keuze te maken, danwel zelf met voorstellen te komen. Bewoners kozen uit de verschillende ideeën in meerderheid voor de door de kerngroep voorgestelde wereldbol.

De kerngroep besprak dit met de Stichting Weidevenne. Deze vonden dit een goed idee, vooral omdat het breed gedragen werd door de bewoners. Het idee is vervolgens voorgelegd aan de gemeente. In samenspraak met de kerngroepleden is het voorstel verder uitgewerkt en vormgegeven. Dit heeft geresulteerd in de uiteindelijke plaatsing van de WERELBOL.

De kerngroep (die per 1 januari 2017 is opgeheven) kijkt met veel plezier terug op dit geweldige resultaat ontstaan vanuit de samenwerking van bewoners, Stichting Weidevenne en de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *