Wijkkranten in de bus

10/11/2023

De zesde editie 2023 is deze week in de brievenbus gevallen. De redacties trokken er weer opuit om aankondigingen en bijzonderheden in de wijk (en erbuiten) te verslaan. Verschillende onderwerpen zijn bekeken, besproken, gefotografeerd en beschreven. Vanwege de lange doorlooptijd kan de krant niet altijd actueel zijn en veel bewoners van Weidevenne- waaronder Hazepolder- Kop West en Centrum krijgen geen krant met gemeenteberichten en wijkkrant in de bus, maar via verschillende websites is het wijknieuws ook te volgen. 

Wijkkrant Weidevenne opent met een oproep voor vrijwilligers en een bezoek van ik(?) bij Melvin die bijna honderd paar sportschoenen (en lege dozen) in de kast en garage heeft staan. Verder in de krant een artikel over de gratis OV-coach over zelfstandig reizen met het openbaar vervoer door mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, het Repaircafé en wijkagenten laten van zich horen. Inwoners uit alle wijken zijn welkom bij Volleybalclub De Where. Ook Bim-Bam trekt er weer opuit en voor de puzzelaars is er een Woordzoeker en een nieuwe opgave van Ken je wijk.

Centrum
Wijkkrant Centrum presenteert de opvolgster van wijkmanager Rob Gigengack en zoekt ook nieuwe redactieleden. Op de voorpagina een brief van Sinterklaas met bijzonderheden over de aankomst. Er wordt teruggekeken op de nazomerfeesten, de opgraving aan de Beemsterburgwal, Kunst in de etalage, herbouw gevel Cinema Schinkel en de huwelijksvieringen van Thijs en Hermina Kalverboer en Cor en Ali Jong. Het plaatsen van schermen langs het Noordhollandsch Kanaal is voor de redactie een raadsel. De krant sluit met een gedicht van Gerda Hooyberg en de puzzel Ken uw wijk.

Digitaal
Geen krant ontvangen?  Geen nood. Veel bewoners van Weidevenne- waaronder Hazepolder- Kop West en Centrum ontvangen geen Nieuwsblad Purmerend met gemeenteberichten en wijkkrant in de bus. Wie toch de wijkkrant wil lezen kan terecht bij een aantal afhaalpunten en op www.weidevenner.nl. zijn de wijkkranten Weidevenne en Centrum te vinden onder de knop digitale wijkkranten.  

Wilt u tussen de wijkkranten door op de hoogte blijven van actuele zaken in Weidevenne, Centrum, Kop West en Beemster meld u dan aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

 1. Klaas schreef:

  De zesde editie van de wijkkrant staat niet op de site

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Gaan we alsnog voor zorgen.
   De redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner