Wijkkranten weer in de bus

02/02/2023

De Wijkkranten vallen deze week weer in de bus. Het is de eerste editie van dit jaar en de redacties van Weidevenne en Centrum trokken, lopend of op de fiets door weer en wind, eropuit om nieuwtjes, aankondigingen en bijzonderheden in de wijk (en erbuiten) op te sporen en te verslaan. Er zijn weer een aantal interessante onderwerpen bekeken, besproken, gefotografeerd en beschreven en Gerjan Stolp (Werkom) zette alles op z’n plaats voor een prettig leesbare krant.

Wijkkrant Weidevenne opent met een aankondiging van het dertigjarig (?) jubileum van de wijkkrant en een verslag van ’the making of’ de wijkkrant. Eveneens op de voorpagina een kennismaking met de nieuwe wijkwethouder Natalie Saaf.  

Verder wordt de verhuizing van Brownies&downieS naar Heel Europa onder de loep genomen en is er een verslag over het veertigjarig jubileum van Vereniging Vervoer Ouderen (VVO). De sfeer tijdens het Nieuwjaarsfeest op de Koemarkt wordt teruggehaald in een column en ook wordt duidelijk hoe de uitslag van het Lokaal Compliment 2022 is verlopen. Spurd wijst bewoners op het volleybaltoernooi op zaterdag 18 februari. Natuurlijk is er ook de prijsvraag Ken je wijk en voor de liefhebbers een leuke woordzoeker.

Wijkkrant Centrum
Ook Wijkkrant Centrum kijkt op de voorpagina terug op het dertigjarig (?) jubileum van de wijkkranten, de verduurzaming van de woningen aan de Orchideeënstraat en een oproep voor collectanten voor Reuma Nederland. Verder artikelen over een speurtocht naar een lek, de Looierstrap en Stichting Wonen Zorg Purmerend.

In Centrum wordt ook nog even teruggekeken naar het Nieuwjaarsfeest op de Koemarkt en sfeerverlichting tijdens de feestdagen. Aandacht is er ook voor Kunst in de etalage vanaf 6 februari, Wintertentoonstellingen in het Purmerends Museum, het zestigjarig huwelijk van Bert en An van Slooten, een gedicht van Gerda Hooijberg en natuurlijk de puzzel Ken je wijk. .

Geen krant ontvangen
Sommige bewoners van Weidevenne, Kop West en centrum krijgen geen wijkkrant in de bus. Wie toch de wijkkrant wil lezen kan terecht bij een aantal afhaalpunten en digitaal op deze website. Op weidevenner.nl zijn de wijkkranten Weidevenne en Centrum te vinden onder de knop digitale wijkkranten. Wilt u tussen we wijkkranten door op de hoogte blijven van actuele zaken in Weidevenne, Centrum, Kop West en Beemster, meld u dan aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Trap Looiers

Wethouder Natalie Saaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *