Wijkmanagement gemeente Purmerend heeft een eigen Facebook pagina

27/06/2013

De wijkmanagers van de gemeente Purmerend zijn de eerste ambtenaren in deze stad die hun eigen Facebook pagina hebben: https://www.facebook.com/wijkmanagement.purmerend. Alle wijkmanagers kunnen hier berichten op plaatsen over de wijk waar ze werkzaam zijn.

De wijkmanagers willen graag laten zien wat er in de wijk gebeurd en te beleven is. Daarbij geeft het ook inzicht op welke werkterreinen de wijkmanagers zich begeven. De Facebook pagina is openbaar dus voor iedereen. Vragen en reacties zijn altijd welkom. Het is niet de bedoeling dat het een digitaal platform wordt voor meldingen en dergelijke, daarvoor kunt u op de pagina van de gemeente terecht.

De wijkmanager van Weidevenne, Edwin Färber, (tweede van links) is voorstander van gebuik van de social media. Hij is ook degene die de redactie van de wijkkrant Weidevenne heeft gestimuleerd en gesteund in het maken van  een website voor Weidevenne. Het resultaat kennen de bewoners inmiddels www.weidevenner.nl. Edwin: “De website is een prima aanvulling naast de wijkkrant. Hier kunnen actuele zaken en gebeurtenissen vermeld worden, terwijl de wijkkrant acht keer per jaar uitkomt en meer algemene- en achtergrondinformatie biedt.” Nu is het dus ook de beurt van de wijkmanagers zelf om naar buiten te treden met informatie over de werkzaamheden en betrokkenheid bij “hun” wijk.

 

 

2 comments

  1. Piet Jonker schreef:

    Eerste ambtenaren die een eigen facebookpagina hebben?

    En die van de griffie dan?

  2. Purmerend schreef:

    Leuk om te zien dat onze gemeente met zijn tijd mee gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *