Wijkmanager in gesprek met groep 3 Koempoelan

24/03/2019

Wijkmanager voor Weidevenne Michael Lanting was door Openbare Basisschool de Koempoelan aan de Gangeslaan in Weidevenne uitgenodigd voor het project ‘Wijk van de toekomst’. Michael ging op bezoek bij groep 3 en de leerlingen hadden zich goed voorbereid. Er werden veel vragen op de wijkmanager afgevuurd, waaronder over het behoud van een groene wijk, verkeersveiligheid rondom de scholen, duurzaamheid en milieu. Daarnaast wilden de kinderen weten wat een wijkmanager zoal doet in de wijk.

Michael: ”De leukste vraag vond ik of ik ook de baas ben van de burgemeester. Ik heb ze uitgelegd dat dit niet het geval is en dat Purmerend een hele goede burgemeester heeft.

Verslag
Evy van groep 3 schreef onderstaand verslag.

‘Op 21 maart 2019 kwam er de wijkmanager op school. Hij heet Michael en kwam in de klas omdat we werken over het thema ‘De wijk van de toekomst’.
De klas had veel vragen bedacht. Michael heeft de vragen allemaal beantwoord.
Het was heel leuk met hem. Een wijkmanager is iemand die zorgt dat de kinderen goed buiten kunnen spelen en dat het groen en de natuur goed blijft in de wijk.
We hebben veel van hem geleerd’.

Michael vond het mooi om te zien dat de kinderen zo begaan zijn met hun wijk, het groen, milieu en de toekomst, maar ook ouders mogen hem altijd vragen stellen. Hij is altijd bereid vragen te beantwoorden; mailen kan naar m.lanting@purmerend.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner