Wijkmanager te water

16/08/2018

Wijkmanager Michael Lanting komt regelmatig in de wijk voor overleg met bewoners of om situaties ter plekke te bekijken. Aangezien Weidevenne veel water heeft, ging hij graag in op de uitnodiging van de redactie van weidevenner.nl voor een vaartochtje door de Baaienwijk. Na inscheping op de redactieboot werden de trossen losgegooid en bleek kapitein Rob (niet die van de beroemde stripboekjes, maar de echte) naast een kundig roerganger ook een prima loods te zijn. Er werd onder andere gevaren naar plekken waar misschien een boothelling gesitueerd kan worden. Er zijn wel al kanoplaatsen, maar voor grotere bootjes is er geen mogelijkheid. Meerdere bewoners willen graag een doorvoer of mogelijkheid om naar het Noordhollandsch Kanaal of Den Ilp te varen. Een overtoom of overhaal zou hiervoor uitkomst bieden.

Michael:” De wijk ziet er vanaf het water heel anders uit. Ik ken wel al veel straten, maar ik zou nu niet weten waar we precies varen. De gemeente krijgt regelmatig klachten over overlast door bootjes die te hard varen en nu zie ik ook genoeg plekken waar dat inderdaad kan. Misschien is het tijd om bewoners door middel van borden te informeren over hoe hard er gevaren mag worden. Dat is al een begin. Ook de wildgroei aan waterplanten, die het doorvaren van de redactieboot op enkele plekken verhinderde, wordt onder de loep genomen.”

Koek en zopie
Het was overigens erg stil in de wijk, waarschijnlijk door de vakantieperiode, maar er waren een aantal punten waar de wijkmanager de komende tijd mee aan de slag kan. Misschien volgt over een paar maanden een nieuwe uitnodiging voor een rondje door de wijk, maar dan op de schaats, met koek en zopie.

7 comments

 1. Ton Moes schreef:

  Goed intiatief, ben benieuwd naar de te verwachte acties.

 2. Joke Boszhard schreef:

  Het zou misschien bijdrage aan wat gezelligheid bij het wandelen door zo,n mooi gebied.

 3. Kwant schreef:

  Lekker blijven varen is belangrijker als reageren op iemand zijn mail, en verzoek wat betreft het fietsen op de stoep, maar ben vast een vervelende burger . En borden plaatsen ja zeker laat mij niet lachen gebeurt ook niet … geen woorden maar daden gemeente purmerend. !!

  1. A M Sloot schreef:

   Over het fietsen op de stoep????
   Inderdaad hoe irritant
   Ik LOOP altijd met de scooter over het van Damplein kinderen maar ook volwassen mensen lekker op de stoep fietsen.
   Mischien camera’s en wat vaker blauw laten rond lopen daar.

 4. Els Kroese schreef:

  Een ding klopt niet: er is wel degelijk een boothelling in de Baaienwijk, namelijk op de ahoutbaai tegen over nummer 7 en 9.
  Daar kun je prima iets grotere boten te water laten. Overigens blijft de maximum snelheid wel 6 km per uur. Zou fijn zijn als daar meer bekendheid aan gegeven werd en misschien ook handhaving.

 5. Piet Jonker schreef:

  Boothelling in Baaienwijk staat ook op foto bij artikel.

 6. A.M Sloot schreef:

  Het is te hopen als er borden komen , waarop staat hoe hard/zacht ze mogen varen , dat deze borden helpen om de snelheid te minderen.
  Maar ik vrees dat ze zich er geen bal van aantrekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *