Wildplassen in Weidevenne

26/02/2024

Dat een wandeling van de Gors naar en door Weidevenne niet altijd een gezellige onderneming is ondervinden twee 70-plussers. “Op zaterdag lopen wij samen door de wijk en de kou en ‘hoge nood’ doen ons besluiten om richting het winkelcentrum te gaan. Daar zal je vast wel ergens kunnen plassen. Aangekomen snel een paar winkels langs met de vraag of ik even van het toilet gebruik mag maken, maar helaas, dat kan nergens, ‘de wc is stuk, er is geen wc’, enzovoort.

De horecazaak is die dag gesloten en toen maar aangeklopt bij het jongerencentrum Columbuzz, het gezondheidscentrum, de tandarts en Odion, maar die zijn allemaal dicht. Met nog hogere nood naar het NS station, en jawel, geen toilet. Uiteindelijk wordt het wildplassen.  Een vrouw van 71 jaar die noodgedwongen buiten op straat in de kou moet wildplassen. Wie moet zich hier eigenlijk schamen?   

Deze situatie zullen vast meer mensen meemaken en daarom wil ik een oproep doen om te zorgen voor een fatsoenlijke voorziening.”

Naam en adres bekend bij de redactie.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

3 comments

  1. J.van Vuure schreef:

    Helemaal eens met dit verhaal schandalig dat je nergens terecht kan om op een normale manier ergens terecht. kan en als je dan uit hoge nood buiten plast krijg je nog een bekeuring ook Schandalig

  2. Bianca schreef:

    Ik vindt dit wel schande, ben zelf een paar keer op zoek gegaan naar een toilet, en gelukkig kon ik naar de FEBO gaan. Daarnaast heb ik een ms pasje en eigenlijk mogen ze die niet weigeren

  3. Saskia schreef:

    In elk winkelcentrum hoort gewoon in ieder geval 1 openbaar toilet te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner