Willem helpt een handje (2)

29/09/2013

Willem Noordhoorn (l) ontvangt een bloemetje van Jaspert Verplanke

In april dit jaar schreef de redactie over Willem Noordhoorn, 76 jaar, die in het voorjaar zich ergerde aan alle rommel in de vijver bij de kruising Gangeslaan/Laan der Continenten. Hij besloot toen om zelf alle flesjes, bloempotjes, plastic zakken etc. op te ruimen. Met een hark en emmer haalde hij de rommel uit de vijver.

Jaspert Verplanke van de afdeling Uitvoering las hierover en op donderdag 19 september bedankte hij Willem persoonlijk met een bloemetje voor zijn inzet voor een betere wijk. Jaspert:” De gemeente wil mensen die zich op deze manier inzetten voor de openbare ruimte graag in het zonnetje zetten. We werken aan de verbetering van de dienstverlening. Meldingen over vervuiling zoals in deze vijver, vallen hier ook onder. Maar eigen initiatief zoals van Willem stellen we zeker op prijs. We kunnen het tenslotte niet alleen.

Samen schoonmaken

Tijdens het gesprek met Jaspert en Rob Gigengengack, tijdelijk groepsmanager bij de afdeling Uitvoering, kwam het gesprek op de Stadsreiniging in Amsterdam. Het bleek dat Willem hier bijna zijn hele werkzame leven had gewerkt.

v.l.n.r. Willem, Jaspert en Rob Gigengack

De verhalen over de Stadsreiniging van vroeger en nu kwamen toen los. Jaspert nodigde Willem vervolgens uit om een keer bij de reiniging aan de van IJsendijkstraat langs te komen. Volgens Willem is hij niet de enige die zo actief in de buurt bezig is: “ De bewonerscommissie van deze flat (aan de Rotanstraat) is ook erg actief. Laatst stonden ze nog met z´n allen de gevel schoon te maken met emmertjes met sop en bezems!”

Jaspert was blij verrast om te horen dat er nog veel meer senioren zijn in Weidevenne die zo betrokken zijn bij hun buurt. Jaspert:” Als men hiervoor grijpers of iets dergelijks nodig heeft hoor ik dat graag, we kunnen dan altijd kijken hoe we kunnen helpen. De bewoners door aan te geven wat er moet gebeuren en de afdeling Uitvoering door actief naar die bewoners te luisteren”.

Willem in maart dit jaar aan het “werk”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *