Zand in je neus en water in je oren………

19/08/2013

Iris Voorwerk, uit Weidevenne, heeft afgelopen weekend meegedaan met het modderfestijn bij buurgemeente Neck. Hieronder haar verslag.

Zaterdag 17 augustus. De sloot- en slobrace in Neck, onderdeel van de jaarlijkse nazomerfeesten. Een paar honderd man zoekt zijn oudste kleding en meest afgetrapte schoenen bij elkaar om zich door weilanden en sloten vol met modder te worstelen. Dankzij de leuke en gezellige sfeer lukt het mijn vriendinnen uit Neck elk jaar om hun echte Purmerendse vriendinnen zover te krijgen bij de sloot- en slobrace aanwezig te zijn, als supporter of als deelnemer.

Wereldprestatie

De eerste sloot waar je in moet is tevens de moeilijkste. Je weet dat vies worden onvermijdelijk is, maar stiekem wil je dit zo lang mogelijk uistellen. Vrijwillig of met het nodige zetje van een mededeelnemer lig je uiteindelijk toch in het water. De sloten die hierna komen worden alleen maar makkelijker. Het rennen zelf daarentegen wordt alleen maar moeilijker. Het is uiteraard voor te stellen dat het zand in je neus, het water in je oren, de planten tussen je tenen en de modder in je schoenen het hardlopen er niet bepaald makkelijker op maken. Dankzij de eerder genoemde sfeer is het modderrollen nog leuk ook. Door de juichende groep mensen die bij de laatste sloot staat, voelt het alsof je een wereldprestatie hebt geleverd.

Traditiegetrouw gingen wij na afloop onder de tuinslang om de ergste viezigheid eraf te spoelen. Vervolgens is het hard nodig om zo’n vier keer je hele lichaam te wassen met veel zeep, zo’n vijf keer je haar te wassen met veel shampoo en extra aandacht te besteden aan voeten en oren. Maar ondanks de stank die je de rest van de dag lijkt te ruiken wil ik graag volgend jaar weer meedoen. Want zoals elk jaar, was het ook dit jaar weer heel erg gezellig.

Iris

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *