Zondag 30 juli Komcert op het water met live muziek

29/07/2023

Stefan en Marlon

Het weer lijkt geen roet in het eten te gooien. De verwachtingen zijn goed. En daar is de organisatie blij mee. Morgen is het eindelijk zover, na veel denkwerk en voorbereidingen vindt op het Noordhollands Kanaal de eerste Komcert plaats van 15.00 – 1800 uur. Live muziek op een groot ponton in de Kom van Purmerend. Na Amsterdam heeft Purmerend dan zijn eigen concert op het water. Hoe is dit ontstaan? Stefan Droog, een van de organisatoren en zijn partner Erica Nanninga vertellen hoe het begon.

Op de boot van Ruud Denekamp, vrijwillig havenmeester WVP, gaat een gesprek met bootbezitter en lid van The Raindogs, Nico Dobber natuurlijk over muziek. Hoe leuk zou het zijn om iets te doen met muziek op het water. Er wordt een commissie van zes boot- en muziekliefhebbers samengesteld en Stefan Droog, schoonzoon van Ruud en ook muziekliefhebber, benoemd zichzelf tot communicatieadviseur en samen met partner Marlon Denekamp wordt een plan de campagne gemaakt.

Stefan:” Ik moest meteen denken aan Amsterdam met de concerten op de grachten. Ik ben een keer bij het Prinsengracht geweest en zoiets moet toch ook hier in Purmerend kunnen, maar dan wel kleiner en intiemer. Purmerend heeft een mooie haven, een fanatieke groep bootbezitters, laten we eens kijken wat we kunnen doen om dit ook hier te organiseren.”

De lokatie voor Komcert

Enthousiast
De naam Komcert is snel bedacht; een concert op de Kom van het Noordhollandskanaal. De gemeente reageert heel enthousiast, ‘super idee leuk, vooral omdat het klein is én Purmerends’. Er komt nogal wat bij kijken, maar door sponsoren wordt enthousiast en positief gereageerd. Spijkerman zorgt voor een toiletwagen, De Graaff stelt een container beschikbaar en een EHBO post wordt geregeld. Daarnaast zijn sponsoren: Rijschool Preeker, Snooker-Poolcentrum Purmerend, Witgoed Specialist Waterland en Funderingstechniek Gebroeders van ’t Hek uit de Zuidoostbeemster.

Aanleiding
Stefan:” We houden allemaal van muziek en van varen en ik merk vaak als mensen bij een sluis, restaurant of haven liggen en het is een beetje druk, ze aan elkaar gaan liggen, en voor je het weet wordt het hartstikke gezellig. De een pakt het bier, de ander een gitaar. Die schippers onder elkaar zijn net motorrijders en dat is leuk volk, die zijn gezellig, hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

Voorrang
Het aantal boten is afhankelijk van de grootte, het moeten open boten zijn, zonder kajuit. De plaatsen zijn beschikbaar op basis van aanmelding, er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op de locatie komt een zeilschip en een dekschuit met een podium, met daarnaast een vak dat gevuld wordt met bootjes tegen elkaar aan. 

Succes
De live muziek op het water wordt gespeeld door onder andere de bekende Purmerenders Marcel Kapteijn & The Raindogs. Het muziekgenre is coverband, Blues en Rock en wordt akoestisch versterkt. Stefan: Het Komcert is geslaagd als we het blok vol krijgen en iedereen het naar de zin heeft. We praten nu al voorzichtig over de volgende editie, je weet nooit wat dit teweeg brengt. Ik hoop dat we over vijf jaar kunnen zeggen, weet je nog hoe we toen begonnen zijn?

Kijk voor meer informatie op www.komcert.nl. Datum en locatie: zondag 30 juli van 15.00-18.00 uur, in de jachthaven van Purmerend (Beemsterburgwal).

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *