Zonovergoten Zomerfeest bij Londenhaven Weidevenne

28/06/2023

vlnr. Linda, Max, Govert en Marlies

Londenhaven bestaat uit hoogbouw, laagbouw en een woonlocatie voor cliënten van Odion met daarin het Havenpunt, een activiteitenruimte voor de cliënten en alle buurtbewoners. Na de oplevering in 2014 wordt al gauw de Londenhaven Club opgericht, een club van actieve bewoners en begeleiders van Odion, zoals Govert, Linda, Marlies en Max. Op zaterdag 24 juni is het tijd om de zomer knallend in te luiden met een leuke fietstocht, behendigheid spelletjes, waterglijbaan en Oud Hollandse spelletjes.

De dag start rond 12.45 met een fietstocht van maar liefst 25 kilometers via de dijk naar Etersheim, waar bij museummolen de Breek wordt gestopt voor koffie met wat lekkers. De bewoners, waaronder ook die van Odion en de begeleiding, kennen elkaar inmiddels al, mede door de kerstborrel en diner tijdens de kerstdagen.

Duwen
Terwijl het thuisfront al klaar zit met koele drankjes, blijkt dat de fietstocht wat langer duurt dan gedacht. Met de (Londen)haven bijna in zicht, vijf kilometer voor het einde, geeft de accu van de driewieler van Christine de geest. Met hulp van de andere fietsers en een bijna bovenmenselijke duwinspanning van wegcommandant Govert lukt het toch om veilig thuis te komen.

Spelletjes
Na het opfrissen en even bijkomen is er van alles te doen in de grote tuin van de Londenhaven. Er worden oud Hollandse spelletjes gespeeld, zoals Hamertje tik, Mannetjes spel, doolhof, darten, twister, ringwerpen en een springkussen. Favoriet op deze warme dag is bij jong en oud buikglijden op de enorme waterbaan. Een bewoner heet zijn tuinslang aangesloten op de baan, ‘want dat scheelt heel wat emmertjes water sjouwen’.

Koelkasten vol
Ter afsluiting is er ’s avonds een barbecue, waarvoor zich ruim honderd bewoners hebben aangemeld, in de tuin bij Odion, want daar is het dan lekker koel. De koelkasten van een aantal bewoners zijn al van tevoren volgestouwd met honderden hamburgers, broodjes, saté’s, waterijsjes en frisdrank.

Sociale controle
Govert: ”Door Corona was alles zo’n beetje gestopt, maar nu proberen we het toch weer op te pakken. Met kerst versieren we de binnentuin met een grote kerstboom en is er een diner in de ruimte van Odion. We merken dat er weer zin is om gezamenlijk iets te doen.” Max: “Ik woon hier vanaf het begin en kan niet anders zeggen dan dat het hier gezellig wonen is. We hebben goede buren, er is sociale controle en als we iets organiseren is dat bij de bewoners van Odion het gesprek van de dag. Leuk toch?”
Klik hier voor een filmpje van de waterglijbaan.


Kijk voor meer foto’s naar het webalbum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

1 comments

  1. Govert schreef:

    Was een topdag en heel leuk om te doen, mooie en leuke reacties ontvangen. Nu heerlijk de zomer door en daarna de eerste ideeën voor de kerst voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *